Protetica

Medic dentist stomatologie generala

   Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu reabilitarea morfo-funcțională, estetică și fonetică a aparatului masticator, prin înlocuirea artificială a dinților lipsă, prin lucrări protetice diverse dintre care: coroane de porțelan / ceramică pe diferite suporturi, cum ar fi coroane ceramică / porțelan pe suport de zirconiu, coroane de porțelan pe suport de remanium Crom-Nichel, coroane din ceramică presată, coroane dentare provizorii acrilat, fațete dentare din porțelan și composite, proteze dentare mobile (proteze scheletate, supraproteze pe implanturi, proteze acrilice) și fixe (coroane, punti dentare), îndreptarea si echilibrarea ocluziei dentare, incrustații ceramice (inlay / onlay), gutiere pentru diverse tratamente (bruxism, albirea dinților, gel parodontologie).

   Cabinetul Dent Eli’s vă oferă și recomandă următoarele tipuri de coroane dentare:
 • 1. Coroanele dentare din porțelan (ceramică) pe suport de zirconiu – Zr (oxid de zirconiu). Oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), nu se corodează, este alb ca si culoarea dinților naturali, nu este conductor termic și nici ușor casabil, este rezistent. Dintii din porțelan pe suport de zirconiu, deși reprezintă o noutate și pentru România, tind sa ia locul celorlalte lucrări in topul coroanelor dentare preferate de pacientul informat.

 • 2.Coroanele dentare din porțelan / ceramică fără suport metalic sau din alte materiale (adica 100% ceramica / portelan) se recomanda numai pentru dintii frontali (din fata), tehnicienii dentari admit ca, datorita fortelor laterale dintre maxilar si mandibula, coroanele numai din ceramica se pot fisura, de aceea este recomandata constructia lor numai in partea din fata a danturii (frontala).
 • 3.Fațetele ceramice (lamele dentare din portelan / ceramica) sau fațetarea cu porțelan laminat – fatetele ceramice ajuta la îndreptarea malformațiilor dinților frontali, sunt niște lamele din ceramică (turnate în laboratorul de tehnică dentară) care se aplică pe fața unuia sau mai multor dinți frontali pentru a obține un aspect deosebit.

 • 4.RCR (Reconstructie Corono – Radiculara) - este o proteză fixă unidentară, ce are rolul de a reda forma și funcționalitea dintelui la sfârșitul tratamentului endodontic. RCR-ul este un pivot de legatură din fibră de sticlă (glassionomer), Cr-Ni, argint, ZrO2, etc. care ajută la susținerea compoziției dintelui. Acest tip de reconstrucție dentară reprezintă un tratament conservator, ce are ca avantaje rezistența mecanică oferită dinților parțial distruși și recuperarea dinților devitali fracturați.

 • 5.Protezele dentare mobile ajută la reconstrucția orală. Acestea se realizează în laboratorul dentar și reprezinta o soluție, atunci când nu se poate face implant dentar, datorită lipsei osului (osul fiind total resorbit). De asemenea, reprezintă o soluție atunci când există fonduri pentru reconstrucție dentară cu porțtelan, proteza dentară se poate realiza și pe implant dentar pentru mai multă stabilitate.


     Proteză totala acrilică mandibulară

      Proteză scheletată inferioară

       Proteza scheletată superioară

                Sistem balama Ancorvis

                Sistem balama AncorvisPromotia lunii


Program cabinet

 • Luni : 15.00-20.00
 • Marti : 09.00-14.00
 • Miercuri : 15.00-20.00
 • Joi : 09.00-14.00
 • Vineri : 09.00-14.00
 • Sambata : cu programare